Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δωρεά εξοπλισμού από την ΙΚΕΑ Λάρισας στην ΕΟΔΥΑ




Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του ΔΣ και οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, «εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διεύθυνση του καταστήματος ΙΚΕΑ στη Νίκαια Λάρισας, για την απόφασή της στα πλαίσια της Εταιρικής Υπευθυνότητας – Ανταποδοτικότητας προς την Κοινωνία, να υποστηρίξει έμπρακτα τις Εθελοντικές μας δράσεις, προμηθεύοντάς μας με σύγχρονο εξοπλισμό γραφείου για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ¨Επιχειρησιακού Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας Διάσωσης¨ (ΕΣΚΕΔ) της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια Λάρισας.



Η Δωρεά – χορηγία του συγκεκριμένου εξοπλισμού από την ΙΚΕΑ είναι εξέχουσας σημασίας για την οργάνωση, την αποτελεσματικότερη δράση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Εθελοντών μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν την Κοινωνία και την Ανθρώπινη Ζωή.

Σας δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά τη Δωρεά – χορηγία και δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο, για τις αναφερόμενες Εθελοντικές δράσεις της ΕΟΔΥΑ, με στόχο να είμαστε πάντα ¨Δίπλα στον Άνθρωπο, δίπλα στην Κοινωνία¨.



Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία.

Για αυτό άνθρωποι με ευαισθησίες, ανησυχίες, όρεξη, εμπειρία, γνώσεις, όραμα και κυρίως διάθεση για Εθελοντική προσφορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ¨ΕΟΔΥΑ¨ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών). Η ¨ΕΟΔΥΑ¨ με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του Εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, με κύριο βραχίονα την παροχή ποιοτικών Διασωστικών & Υγειονομικών Υπηρεσιών, στοχεύει στην ανάπτυξη Εθελοντικών δράσεων με σκοπό την θωράκιση της Κοινωνίας από απειλητικές καταστάσεις.



Στο πλαίσιο αυτά ο Δήμος Κιλελέρ αναγνωρίζοντας το έργο και το ρόλο μας, αποφάσισε ομόφωνα να μας  παραχωρήσει το πρώην Αγροτικό Ιατρείο της Νίκαιας το οποίο και ανακαίνισε εξ ολοκλήρου. Το πρώην Ιατρείο θα χρησιμοποιηθεί ως ¨Επιχειρησιακό  Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης¨ (ΕΣΚΕΔ) της ΕΟΔΥΑ, πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και Διασωστικό – Υγειονομικό υλικό. Σκοπός του ΕΣΚΕΔ είναι η διαχείριση ο συντονισμός και η συνεργασία των Εθελοντικών Ομάδων με τις Κρατικές Υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, για την επιτυχή Αντιμετώπιση Καταστροφών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο ΕΣΚΕΔ λειτουργεί το Επιχειρησιακό – Συντονιστικό Κέντρο, η Αίθουσα Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης, η Γραμματεία και η Αποθήκη Εξοπλισμού – Υλικών.




Η ¨ΕΟΔΥΑ¨ βρίσκεται σε μια ανοδική και δυναμική ανάπτυξη. Με την απόφαση 28/2019 (αρ. πρωτ.: 7877/02.12.2019) εντάχθηκε στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με χώρο επιχειρησιακής ευθύνης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έδρα το Δ.Δ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Επίσης συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση 75/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. πρωτ.: 7252/04.05.2020).





Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6971.64.16.64, στο email: info@eodia.gr  στο facebook.com/eodia2017, ή στο  www.eodia.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου